Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

       În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

25 Martie 2015 - Ziua Poliției Române

Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie a.c., 193 de ani de atestare documentară.

Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a organizat o serie de manifestări publice.

Detalii

Ziua Poliției Române - 2014

POLIŢIA ROMÂNĂ aniversează anul acesta, de Buna Vestire, 192 de ani de atestare documentară, iar poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vor îmbrăca haine de sărbătoare.

Detalii

ELEVII ȘI POLIȚIȘTII BĂCĂUANI AU SĂRBĂTORIT AZI ZIUA POLIȚIE - 2014

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare şi au ales să petreacă ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE în mijlocul comunităţii.

Peste 1000 de elevi din şcolile băcăuane au participat începând cu ora 13.00 la marşul nonviolenţei, derulat sub deviza „Comunitate în siguranţă.

Detalii