POLIŢIA ROMÂNĂ aniversează anul acesta, de Buna Vestire, 192 de ani de atestare documentară, iar poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vor îmbrăca haine de sărbătoare.

Manifestările dedicate ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE au debutat în judeţul Bacău încă din data de 17 martie. Astfel au fost organizate competiţii sportive la şah, tir, tenis de masă, fotbal şi baschet la care au participat poliţişti din cadrul tuturor subunităţilor de poliţie din judeţul Bacău.

La data de 25 martie începând cu ora 09.00, 100 de agenţi de poliţie şi 40 ofiţeri de poliţie vor fi avansaţi în gradul profesional următor la termen, în cadrul unei festivităţi ce se va desfăşura la sediu Poliţiei Municipiului Bacău.

De asemnea, vor fi premiaţi câştigătorii competiţiilor sportive organizate în săptîmâna 17-21 martie a.c. La ora 12.00 la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău se va desfăşura sedinţa festivă dedicată Zilei Poliţiei Române în cadrul căreia vor fi avansaţi în gradul profesional următor înainte de termen 10 poliţişt, 5 ofiţeri şi 5 agenţi.

Începând cu ora 13.00, elevii din şcolile băcăuane vor participa la un marş al nonviolenţei, sub deviza un marş al nonviolenţei „Comunitate în siguranţă. Împreună suntem mai buni!”, ce se va desfăşura pe traseul Parcul Trandafirilor – Casa de cultură a sindicatelor “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Activitatea va continua cu un spectacol artistic realizat de elevi şi poliţişti la finalul căruia vor fi înmânate diplome şi premii.

De asmenea, pe platoul din faţa Casei de Cultură va fi prezentat, persoanelor interesate, un detaşament de tehnică al Poliţiei băcăuane, format din autospecială de intervenţie, laborator criminalistic, autospecială rutieră dotată cu aparat de măsurare a vitezei.

Poliţiştii criminalişti vor prezenta celor interesaţi truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace de probă existente în câmpul infracţional.

Luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor prezenta un exerciţiu de antrenament specific activităţii de intervenţie şi echipamentele speciale necesare executării misiunilor încredinţate.

De asemenea, poliţiştii de proximitate vor distribui pliante referitoare la competenţele Poliţiei Române şi materiale cu recomandări privind siguranţa personală şi a bunurilor.

Vă invităm să participaţi, alături de noi la aceste activităţi.