Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie a.c., 193 de ani de atestare documentară.

Alegerea datei de 25 martie este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a organizat o serie de manifestări publice.

Astfel la data de 23 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a organizat competiția CUPA PRESEI LA TIR. Au dat curs invitației 13 jurnaliști care au fost conduși în incinta Poligonului de tragere al IPJ Bacău, unde au participat la un scurt instructaj. Ziariștii au fost asistați de personalul specializat al instituției pe parcursul ședinței de tragere a celor sase cartușe alocate fiecăruia. Cel mai bun punctaj obținut în urma sedinței de tragere a fost de 55 de puncte.

Tot astăzi 23 martie a.c., polițiști de proximitate și din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți la așezământul social-filantropic “Samariteanul milostiv”, care funcționează la Biserica Sfântul Gheroghe din municipiul Bacău.

Polițiștii s-au întâlnit cu cei 19 copii care servesc masa de prânz la acest așezământ și au dezbătut împreună probleme legate de siguranța personală și a bunurilor, despre modalitați de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor și despre situațiile în care polițistul poate veni în sprijinul lor.

De Ziua Poliției Române polițiștii le-au oferit copiilor ghiozdane cu sprijinul Asociației DONIT Brașov, partener al IPJ Bacău în derularea unui proiect cu finanțare europeană ce vine în sprijinul persoanelor defavorizate.

Manifestările dedicate ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE, vor continua și mâine, 24 martie a.c., cu activitatea ZIUA PORȚILOR DESCHISE, care se va desfășura începând cu 12.00 în Parcul Cancicov din municipiul Bacău.

Vor fi amenajate standuri expoziționale cu tehnică folosită în activitatea de poliție: laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Bacău pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracțiunilor, expoziție de arme, echipamente aflate în dotarea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și autospeciale folosite de polițiștii rutieri.

Miercuri 25 martie, de ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău se va desfățura ședința festivă în cadrul căreia vor fi avansați în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim patru ofițeri și șase agenți de poliție și la termen 120 de agenți și 28 de ofițeri de poliție.

Galerie foto