13 August 2022Sursa: IPJ BACAU

POLIȚIȘTII ACȚIONEAZĂ ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ PENTRU DEPISTAREA PERSOANELOR CARE CONDUC SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

În acest weekend, poliţiştii Inspectoratului de Poliție județean Bacău acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și siguranța traficului rutier.

În perioada 12-15 august a.c., poliţiştii rutieri și de ordine publică acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Astfel, polițiștii băcăuani desfășoară activități în scopul depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În derularea acțiunilor, polițiștii rutieri folosesc aparatele drugtest și etilotest.

La activități participă și polițiști ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care prezintă șoferilor principalele pericole la care se expun în urma consumului de alcool sau de droguri.

Activitățile au loc pe raza întregului județ, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău.

Exemple: În cadrul activităților desfășurate în municipiul Onești, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

În municipiul Bacău, s-a acționat împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român. Au fost constatate 41 de contravenții, din care 15 pentru defecțiuni tehnice. De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conducere, din care, 2 pentru depăşirea regimului legal de viteză și 4 pentru consum de alcool în rândul conducătorilor auto.Au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, atât cele preventive, cât și cele pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere vor continua.

Conducătorilor auto le recomandăm să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi să evite depăşirile riscante.

Poliţiştii rutieri reamintesc:conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.