25 August 2022Sursa: IPJ BACAU

Autocamion și material lemnos confiscate de pe raza comunei Ghimeș-Făget

În după-amiaza zilei de 23 august a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa a depistat un bărbat de 53 de ani, din județul Harghita, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN12A, în localitatea Ghimeş- Făget, cantitatea de aproximativ 12 m.c lemn rotund răşinoase. Din verificările polițiștilor a rezultat că, bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă sau transport a materialului lemnos.

S-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei şi ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos, fiind predată în custodie ocolului Silvic Ghimeş- Făget. Totodată, a fost informată Garda Forestieră Suceava.

La data de 24 august a.c., în urma efectuării verificărilor împreună cu reprezentaţii Gărzii Forestiere Suceava în rampa primară a societăţii respective, reprezentată de un bărbat de 52 de ani, din județul Harghita, cu punctul de încărcare în comuna Palanca de pe raza județului Bacău, s-a dispus confiscarea autocamionului forestier, în valoare de aproximativ 100.000 lei şi a cantităţii de aproximativ 12 m.c material lemnos, în valoare de circa 8.000 de lei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m^3, neînsoţite de documentele specifice de transport.