07 Februarie 2018Sursa: IPJ BACAU

2.500 DE PACHETE DE ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ, CONFISCATE

Poliţiştii din Bacău au confiscat 2.500 de pachete de ţigarete de contrabandă, de la doi bărbaţi, de 31 şi 32 de ani, depistaţi în trafic. Aceştia au fost reţinuţi.

La data de 06 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au oprit pentru control, pe D.N. 2, în localitatea Bogdan Vodă, doi bărbaţi, de 31 şi 32 de ani, din Botoşani, care conduceau un autoturism.

În urma controlului, polițiștii au depistat în interior 50.000 de ţigarete, netimbrate şi fără documente de provenienţă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei în cauză au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propuneri legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete.